duminică, 27 martie 2011

=România=---"Infrangere!!!"

România ar vrea să-i aducă pe bosniaci pe "Giuleşti"!




Pe 3 iunie, va avea loc meciul revanşă România - Bosnia. O ciocnire de orgolii, după ce Ibisevici şi compania ne-au bătut net şi la fotbal şi la atmosferă. "Cei 14.000 de spectatori au fost copleşitori", a recunoscut, la unison, delegaţia "naţionalei" noastre.

Dar meciul s-ar putea să aibă şi o miză practică, după ce înfrîngerea noastră de la Zenica a fost amortizată, neaşteptat, de victoria de aseară a Albaniei în faţa Belarusului, cu 1-0. Culmea, albanezii au cîştigat nu din întîmplare, ci avînd marile ocazii ale meciului. Arbitrul i-a anulat un gol în prima repriză lui Salihi şi tot el a marcat în minutul 63.

În acest moment, clasamentul arată: Franţa 12p, Belarus 8p, Albania 8p, Bosnia 7p, România 2 p. Noi şi bosniacii avem 4 meciuri, unul mai puţin decît primele trei clasate. Frustrarea vine din calculul că dacă nu pierdeam la Zenica nu mai depindeam de jocul rezultatelor indirecte. Băteam Bosnia, Albania şi Belarus şi eram calificaţi.

Dar dimineaţa de duminică e mult mai complicată acum! Avem nevoie să batem tot, inclusiv Franţa în meciul inaugural pe Naţional Arena, iar Bosnia să piardă în Franţa. În ediţia tipărită a Gazetei de mîine veţi avea calculele pe larg.

Răzvan Lucescu ar vrea ca meciul de pe 3 iunie, România - Bosnia, să se joace în Giuleşti, stadion care poate replica, chiar dacă la o scară mai mică, are 10.000 de locuri disponibile, atmosfera de la Zenica. Selecţionerul a şi discutat cu Lupescu despre asta. Există însă problema omologării stadionului Rapidului pentru un meci din preliminariile Campionatului European, federalii nefiind siguri că în această stare arena de lîngă Grant va primi acceptul UEFA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu