sâmbătă, 26 martie 2011

NATIONALA | BOSNIA - ROMÂNIA, AZI, ORA 20:15, PRO TV

TREBUIE SĂ BATEM » Atacăm cu Mutu, dar ne apărăm fără Chivu. Iată echipa!

Răzvan Lucescu are de gînd să plece dacă România nu ia nici un punct la Zenica, pe considerentul că şansele de calificare devin aproape nule. Chivu va proceda la fel, nervos şi din cauza abundenţei problemelor medicale. Ar pune clubul pe primul plan
Meciul e transmis în direct de PRO TV la ora 20:15 .Meciul va fi comentat live tehnico-tactic, în timp real, de Andrei Vochin, iar cronica va fi scrisă de Maria Andrieş.


"E posibil ca după acest meci să mă retrag de la echipa naţională. Din respect pentru partida cu Bosnia, pe care o consider foarte importantă, nu vreau să discut despre acest subiect", a surprins ieri Cristi Chivu la conferinţa de presă de la hotelul Zenica.
Decisiv şi pentru Mutu, Raţ, Cociş, Florescu, Alexa

Anunţul căpitanului deschide însă poarta spre ruperea unui întreg grup de la lot în situaţia în care România nu reuşeşte în această seară cel puţin un rezultat de egalitate, care să ne ţină în viaţă în actualele preliminarii. Ar putea fi, practic, finalul unei generaţii şi semnalul unei reconstrucţii masive la reprezentativă. Un fir de aţă de care stau acum agăţaţi Chivu, Mutu, Răzvan Lucescu, posibil Raţ, Cociş, Florescu, Alexa. Şi, în general, oamenii pe care i-a promovat pînă acum actualul selecţioner, în mandatul său.

Gazeta a reuşit să reconstituie, de la apropiaţii căpitanului şi din anturajul echipei naţionale, ce l-a determinat pe Chivu să facă mărturisirea de ieri. De ce acum şi de ce într-o formulare care lasă loc de interpretări.


Cu Răzvan pînă la capăt
Cristi a vrut să atragă atenţia că rezultatul de astăzi este foarte important şi pentru cariera sa, dar şi pentru situaţia lui Lucescu jr. Şi asupra faptului că e total de partea lui Răzvan. Vorbele lui, traduse de apropiaţi, ar fi: "Pleacă Răzvan, plec şi eu".

Chivu a avut o ieşire asemănătoare înaintea meciului cu Belarus, de la Minsk, în luna septembrie a anului trecut. "Lăsaţi-l în pace pe Răzvan! E unul dintre selecţionerii cei mai buni pe care i-am avut şi omul care pregăteşte cel mai bine meciurile". Pe Chivu l-a durut, susţin surse din anturajul naţionalei, că discursul său l-a privit întîmplător sau nu pe naşul său, Victor Becali, cel mai aprig contestatar al selecţionerului.


Vrea să lupte doar pe un front
Un alt motiv al anunţului ar sta în spatele accidentului teribil pe care Chivu l-a suferit la cap. Şi al problemelor medicale precum cea de acum, de la gamba dreaptă. "La Inter trag din ce în ce mai tare de el şi nu mai e ca pe vremea lui Mourinho, cînd ştiau că are masă musculară mare şi îl lăsau mai lejer în ziua de după meci", povestesc apropiaţii lui Cristi.

Pentru el calculul ar fi simplu: dacă nu poate să continue decît pe un front, acela e echipa de club. La aceasta se mai adaugă şi frustrarea insucceselor de la "naţională" din ultima prioadă şi criticile ce nu i-au picat bine: "Sîntem un popor deloc prietenos, pe care îl înţeleg din ce în ce mai geu. La greu, în loc de o mînă întinsă, sîntem obişnuiţi să oferim un şut în fund", spunea Chivu la aceeaşi conferinţă de la Minsk.


Răzvan asigură şi meciul de marţi
La rîndul său, selecţionerul a repetat teoria sa încă de pe vremea cînd se pusese în discuţie eventuala prelungire a contractului şi pentru CM 2014: "Normal, dacă nu mai avem şanse, voi pleca". Le-ar fi sugerat recent chiar celor din conducerea FRF că n-ar mai avea rost să continue dacă România nu obţine măcar o remiză la Zenica.

Un singur lucru e însă clar: Răzvan va conduce echipa şi la Piatra Neamţ, cu Luxemburgul, marţi, indiferent de deznodămîntul jocului cu Bosnia. Abia apoi o va apuca într-o direcţie sau alta. El, dar şi o parte dintre "tricolorii" aflaţi într-un moment pe muchie de cuţit al carierei!


Chiodi, scut pentru Mutu
Pentru prima dată din delegaţia echipei naţionale face parte şi italianul Piatro Chiodi. În afară că e prieten al lui Chivu şi al lui Răzvan Lucescu, el mai are o calitate: e impresarul lui Mutu, după ce vedeta Fiorentinei a mai răcit relaţiile cu fraţii Becali. Iar prezenţa sa la Zenica mai are un substrat, după cum spun surse din preajma lotului: "Este aici pentru a face un scut în jurul lui Mutu. Să nu fie supus presiunilor inamicilor lui Răzvan, să nu fie influenţat şi atras în războiul declaraţiilor".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu